Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 45
Χθες194
Τη βδομάδα 4743
Προηγούμενη βδομάδα 3940
Το μήνα 8896
Προηγούμενο μήνα 10759
Σύνολο 429228
Χρήστες 0
Επισκέπτες 3

 

"Ο Γύρος του Κόσμου μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδια"

"Ο Γύρος του Κόσμου μέσα από τα επιτραπέζια

παιχνίδια"

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΑΚΤΑΙΟΝ

Μια πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου

"ΕΠΙΤΡΑΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ"

σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου

1o Βραβείο Ευρωπαϊκού διαγωνισμού ΑΜΟRES

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ AMORES - ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LOGO

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ 1ο Π.Π.Σ ΡΟΔΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΒΡΑΒΕΊΟ ΣΕ ΜΑΘηΤΡΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΎ ΤΗΣ ΡΌΔΟΥ

 

 To 1o Βραβείο απέσπασε η συμμετοχή του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δ.Σ Ρόδου και συγκεκριμένα της μαθήτριας της Α΄τάξης Φαμηλιά Ραφαέλας στον διεθνή διαγωνισμό logo (λογοτύπου) του ευρωπαϊκού έργου AMORES με το συντονισμό της εκπαιδευτικής συμβουλευτικής εταιρείας CYBERALL ACCES, του Διευθυντή κ. Ηλία Βασιλειάδη και κυρίως των εκπαιδευτικών των Α1΄και Α2΄τάξεων κ.κ Ζαφειροπούλου Βασιλικής και Ντάλλα Μαρίας.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν παιδιά και σχολεία από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ υποβλήθηκαν πάνω από 100 υποψήφιες προτάσεις. 
Τι είναι όμως το AMORES; Το AMORES κινητοποιεί μαθητές στην ανάγνωση λογοτεχνίας στην Ευρώπη. Προωθεί το διάβασμα εθνικής και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας από παιδιά μέσα από εκπαιδευτικές πρακτικές βασισμένες σε Τ.Π.Ε. 
Περισσότερο από το ένα πέμπτο παιδιών και νέων (22%) σπάνια ή ποτέ δεν διαβάζουν λογοτεχνία στον ελεύθερο χρόνο τους και περίπου το 17% θα ντρεπόταν εάν οι φίλοι τους έβλεπαν να διαβάζουν. Πολλοί μαθητές δεν έχουν γνώσεις γύρω από εθνική και ευρωπαϊκή λογοτεχνία και οι δάσκαλοι δυσκολεύονται να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον των παιδιών στην λογοτεχνία, αλλά συμφωνούν ότι η χρήση των ΤΠΕ (Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών) μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του ενδιαφέροντος αυτού. Όμως, για την υιοθέτηση ΤΠΕ στην διδασκαλία της λογοτεχνίας, οι δάσκαλοι όχι μόνο χρειάζονται εξειδίκευση στις ΤΠΕ αλλά επίσης και μια πρωτοποριακή μεθοδολογία που θα επιτρέψει την αξιοποίηση την χρήση των ΤΠΕ για το διάβασμα και την εκμάθηση λογοτεχνίας. 
Με βάση τα παραπάνω, το ευρωπαϊκό έργο AMORES σκοπεύει να βελτιώσει την ανάγνωση και εκμάθηση λογοτεχνίας πρώτον με την ανάπτυξη μεθοδολογίας και πρακτικών βασισμένων σε διαδραστικές και συνεργατικές ΤΠΕ και δεύτερον με την βελτίωση της ψηφιακής εξοικείωσης μαθητών και δασκάλων μέσα από την δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, την καλλιέργεια κριτικής άποψης και την κοινωνική συμμετοχή.