Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 37
Χθες105
Τη βδομάδα 1481
Προηγούμενη βδομάδα 3388
Το μήνα 6750
Προηγούμενο μήνα 22924
Σύνολο 393493
Χρήστες 0
Επισκέπτες 9

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στους εκπαιδευτικούς ομίλους 2013-2014

Αγαπητοί γονείς /κηδεμόνες

Στα πλαίσια των καινοτόμων δράσεων που προβλέπει το θεσμικό πλαίσιο των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Ν.3699/2011, τροποποιήσεις άρθρων 41 και 45), συνεχίζεται και φέτος ο θεσμός των Εκπαιδευτικών Ομίλων, με θεματικές που αναλύονται διεξοδικά στην ιστοσελίδα μας. Οι όμιλοι θα λειτουργούν πέραν του κανονικού ωραρίου με ημέρα και ώρα έναρξης που θα ανακοινωθεί από το σχολείο. με στόχο την ανάπτυξη των ιδιαίτερων κλίσεων και ικανοτήτων των μαθητών καλλιεργώντας μ? αυτόν τον τρόπο την αριστεία σε συγκεκριμένους τομείς και προωθώντας εκπαιδευτικές και διδακτικές καινοτομίες. Απευθύνονται στους μαθητές του 1ου Π.Π.Σ Ρόδου αλλά και σε μαθητές των όμορων δημόσιων σχολείων. Κάθε μαθητής μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε 2 το πολύ ομίλους.

 Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος ? αιτήσεις θα υποβάλλονται έως 21 Οκτωβρίου 2013 από τους ασκούντες τη γονική μέριμνα των μαθητών στο Διευθυντή του 1ου Π.Π.Σ Ρόδου κ. Ηλία Βασιλειάδη ή μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.   ή μέσω fax  στο 2241024906.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Διευθυντή του σχολείου κ. Ηλία Βασιλειάδη.

Οι όμιλοι για τους οποίους μπορούν να υποβάλουν δήλωση ενδιαφέροντος οι μαθητές είναι:

 Όμιλος Ψηφιακής Δημοσιογραφίας: e - Δημοσιογράφοι

(κ. Κυρίτση Ελισάβετ ? κ. Καρβουνίδης Σαράντης) 4 ώρες

Στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα η φωνή μας αποκτά δύναμη. Με τη βοήθεια της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών θα δημιουργήσουμε την πρώτη ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ του σχολείου μας! Θα διδαχθούμε από του ειδικούς (δημοσιογράφους, ρεπόρτερς, ειδικούς των νέων μέσων ενημέρωσης, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς κλπ.) και θα δημιουργήσουμε αυθεντικά κείμενα και πλούσιο πολυμεσικό υλικό σχετικά με θέματα που αφορούν  τη σχολική και τοπική επικαιρότητα, τα οποία θα θέσουμε προς κρίση και τέρψη των απανταχού ψηφιακών μας φίλων. Η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφημερίδας θα στηρίζεται στη χρήση σύγχρονων εργαλείων και λογισμικών  ηλεκτρονικής δικτύωσης και ενημέρωσης, με βασικό στόχο την αντικειμενική, ασφαλή και εποικοδομητική ενημέρωση των μικρών πολιτών στον ατελείωτο διαδικτυακό κόσμο της πληροφορίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην σωστή εκμάθηση των εργαλείων συγγραφής και παραγωγής των ειδήσεων (κείμενο, παρουσίαση, video κλπ.), καθώς και στους κανόνες που διέπουν την δημοσίευση μίας είδησης που αφορά ένα γεγονός και κυρίως ένα  πρόσωπο ή ομάδα ατόμων.

Ας μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη?

 

Όμιλος ?Επιτραπαίζουμε και μαθαίνουμε?, κ. Λιάπη Βασιλική, 2 ώρες

Είναι ωραίο να βρίσκεσαι για δύο ώρες την εβδομάδα με μια παρέα συνομηλίκων και να μοιράζεσαι μαζί τους κοινά ενδιαφέρονται, γνώσεις και ευχάριστες δραστηριότητες!

Ο Όμιλος «Επιτραπαίζουμε και Μαθαίνουμε» του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου  προσφέρει ακριβώς αυτή τη δυνατότητα μέσα από πολλά επιτραπέζια παιχνίδια γνώσεων, στρατηγικής, μυστηρίου και προβληματισμού (ντόμινο, φιδάκι, γκρινιάρης, μονόπολη, σκράμπλ, σκάκι, παιχνίδια με κάρτες, κ.ά.).

Αν αφεθείς στη τύχη  σου ή σκεφτείς έξυπνα και στρατηγικά, αν μάθεις να υπολογίζεις σωστά ή βάλεις τη φαντασία σου να εργαστεί, αν μάθεις να συνεργάζεσαι με τους άλλους και τηρείς τους κανόνες του παιχνιδιού φαντάσου πώς θα νιώσεις ως νικητής παίρνοντας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στα χέρια σου. Τέλος, η χαρά σου θα είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν το παιχνίδι που θα απλώσεις πάνω στο τραπέζι θα είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ, πρωτότυπο δημιούργημα!!! 

 

Όμιλος: ?Κινηματογράφος ? Κριτική σκέψη και Νέες Τεχνολογίες»,

κ. Τσιρώζη Θεολογία, 2 ώρες

Ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων σχετικών με τον κινηματογράφο, τη δημιουργία ταινιών και κινουμένων σχεδίων, την καλλιέργεια ενδιαφερόντων και κλίσεων, τη δοκιμασία νέων γνωστικών αντικειμένων και διδακτικών πρακτικών με τη χρήση προγραμμάτων Η/Υ, με παράλληλη άσκηση της κριτικής σκέψης.

Eπεξεργασία ταινιών συγκεκριμένης θεματολογίας (ρατσισμός, σχολικός εκφοβισμός, περιβαλλοντικού ή φιλοζωικού χαρακτήρα κ.α.) με τη χρήση φύλλων αξιολόγησης που θα προωθούν την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης.

Δημιουργία Κινουμένων σχεδίων με θεματολογία σχετική των ταινιών προβολής με τη χρήση του προγράμματος story maker

Δημιουργία υλικού με τη χρήση του προγράμματος ΜOVIE MAKER

 

Όμιλος Αγγλικής Γλώσσας ?English Attack?, κ. Κυρμανίδου Έλλη, 2 ώρες

Η εξοικείωση των μαθητών με την Αγγλική Γλώσσα μέσω δραστηριοτήτων σε παιγνιώδη μορφή και η δημιουργία blog όπου θα μπορούν να κάνουν δικές τους αναρτήσεις στα Αγγλικά.  Μέσω της πλατφόρμας του eTwinning θα γνωρίσουν και θα επικοινωνήσουν με Ευρωπαίους συμμαθητές τους.  Παράλληλα θα  καλυφθεί η ύλη για τα επίπεδα Α1 & Α2 του ΚΠγ, πέραν της διδακτέας ύλης των τάξεων Ε? και ΣΤ? του σχολείου, καθώς θα  προετοιμαστούν με ειδικές ασκήσεις για να ανταποκριθούν  στη μορφή, τη δομή και το επίπεδο των εξετάσεων σε όλες τις δεξιότητες που απαιτούνται (κατανόηση γραπτού λόγου, ακουστική κατανόηση, παραγωγή γραπτού λόγου και παραγωγή προφορικού λόγου).

 

Όμιλος ?Γερμανόφωνου Πολιτισμού? κ. Παραφόρου Φανή, 2 ώρες

Έλατε να γνωρίσουμε καλύτερα τη Γερμανία και τις υπόλοιπες γερμανόφωνες χώρες (Αυστρία, Ελβετία και άλλες περιοχές) με όχημα τον πολιτισμό: ερχόμαστε σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική, βλέπουμε και σχολιάζουμε κινηματογραφικές ταινίες (όπως π. χ. τις περιπέτειες του Wickie, την "Τάξη που πετάει" του Έριχ Κέστνε κ. ά.), διαβάζουμε λογτεχνία (ταξιδεύουμε, μεταξύ άλλων, στη Ζαμονία με τον Βάλτερ Μόερς και διαβάζουμε κείμενα του Φραντς Κάφκα), γνωρίζουμε ζωγράφους (όπως π. χ. τον βαυαρό Φραντς Μαρκ κ. ά.) - ασχολούμαστε δημιουργικά με έναν διαφορετικό πολιτισμό, τον πολιτισμό των γερμανόφωνων χωρών. Παίρνοντας έμπνευση απ' όλα αυτά τα καινούργια πράγματα που θα δούμε, θα ακούσουμε και θα κάνουμε μαζί, σκοπός μας είναι να μεταδώσουμε τον ενθουσιασμό μας για τον γερμανόφωνο πολιτισμό!

 Για να ενημερωθείτε για την πρόσκληση ενδιαφέροντος, το περιεχόμενο των Ομίλων, τον κανονισμό λειτουργίας και την αίτηση ?δήλωση, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του σχολείου μας: http://1dim-peir-rodou.dod.sch.gr

Στον σύνδεσμο «Εκπαιδευτικοί Όμιλοι», μπορείτε να δείτε την τελική παρουσίαση και τις εργασίες των ομίλων 2012-2013.