Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 154
Χθες171
Τη βδομάδα 629
Προηγούμενη βδομάδα 1162
Το μήνα 2480
Προηγούμενο μήνα 7844
Σύνολο 412053
Χρήστες 0
Επισκέπτες 19

 

Κτιριακές Υποδομές

Το σχολείο μας κτιριακά εκτείνεται σε τρεις διαφορετικούς ορόφους του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Τα γραφεία του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων βρίσκονται στον 1ο όροφο του κτιρίου, χωρισμένα με ξύλινη μεσόπορτα, αφού ως ενιαίος χώρος κατά την ιταλική κατοχή εξυπηρετούσε λατρευτικές ανάγκες των μαθητών του Βασιλικού Σχολείου Αρρένων. Ο διάκοσμος της οροφής και των μεσότοιχων από νωπογραφίες όπου μεταξύ άλλων απεικονίζονται και οι ευαγγελιστές αναδεικνύει την σπουδαιότητα του χώρου παρά την φθορά που έχει επισύρει ο χρόνος.
Στον 1ο όροφοβρίσκονται επίσης και πέντε αίθουσες διδασκαλίας. Μία αίθουσα διδασκαλίας και η αίθουσα του Ολοημέρου βρίσκονται στον 2ο όροφο του κτιρίου ενώ στο υπόγειο βρίσκεται και μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μέσα στην οποία στεγάζεται και η Σχολική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας.
Σε κοινή χρήση με το 2ο Πρότυπο Πειραματικό και το 3/θ Πειραματικό χρησιμοποιούνται στο υπόγειο του κτιρίου μια αίθουσα υπολογιστών και η αίθουσα του Χημείου.
Από κοινού με όλες τις σχολικές μονάδες του συγκροτήματος για εορτές και άλλες εκδηλώσεις χρησιμοποιείται το θέατρο της Ακαδημίας, χωρητικότητας 220 θέσεων.
Σήμερα, λόγω έκτακτων συνθηκών λειτουργίας, από 1/2/2012 οι αίθουσες του υπογείου έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας ενώ αυτές του 2ου ορόφου παραμένουν κενές.
Η αυλή είναι κοινή για όλα τα δημοτικά σχολεία πλην του Ειδικού Δ.Σ που αυλίζεται σε διαφορετικό χώρο μαζί με τα Νηπιαγωγεία του συγκροτήματος. Οι μαθητές εξυπηρετούνται από τρεις διαφορετικές εισόδους ? εξόδους.
Εκτείνεται σε δύο επίπεδα: την πάνω αυλή με γήπεδο μπάσκετ, σκάμμα αλμάτων, ελεύθερο χώρο δραστηριοτήτων και ειδική σκεπαζόμενη κατασκευή (toll ) και την κάτω μικρότερη αυλή.
Περιμετρικά της αυλής υπάρχουν παρτέρια με φυτά ενώ στις άκρες της είναι φυτεμένα μεγάλα σκιώδη δέντρα.

Γραφείο Διευθυντή
Στο γραφείο του Διευθυντή φυλάσσεται σε αρκετά καλή κατάσταση το ιστορικό αρχείο των Προτύπων από το έτος ίδρυσής τους, το 1947 έως σήμερα, παράλληλα με το σύγχρονο αρχείο και στην έγγραφη αλλά και στην ψηφιακή του μορφή μέσω του λογισμικού alfavita του ΕΠΑΦΟΣ.
Το γραφείο είναι εξοπλισμένο με 2 Η/Υ και 2 εκτυπωτές, με χρήση δικτύου καθώς και με μηχανήματα scanner και fax.

Γραφείο Συλλόγου Διδασκόντων
Το γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων είναι μια ευρύχωρη αίθουσα στην οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν προετοιμαστούν για τη διδασκαλία τους, να δεχθούν προς ενημέρωση τους γονείς των μαθητών τους αλλά και να ξεκουραστούν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων τους.
Στη διάθεση των εκπαιδευτικών βρίσκονται 2 Η/Υ και 2 εκτυπωτές με χρήση δικτύου, φωτοτυπικό μηχάνημα και αρκετό εκπαιδευτικό υλικό σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για την υποστήριξη του έργου τους.
Εδώ φυλάσσεται το αθλητικό υλικό και τα μουσικά όργανα του σχολείου.
Η αίθουσα χησιμοποιείται επίσης για τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις του Συλλόγου Διδασκόντων.

Αίθουσες Διδασκαλίας
Το σχολείο διαθέτει συνολικά 7 αίθουσες διδασκαλίας, άλλες μεγαλύτερες κι άλλες μικρότερες οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν και να εξυπηρετήσουν τη διδασκαλία 20 έως και 30 μαθητών.
Διαθέτουν όλες Η/Υ και εκτυπωτή και είναι συνδεδεμένες σε δίκτυο.
Διαθέτουν όλες λευκοπίνακα και είναι προσφάτως εξοπλισμένες με
καινούργια έπιπλα από τον Ο.Σ.Κ

Βιβλιοθήκη
Στο χώρο του υπογείου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων βρίσκεται και λειτουργεί η βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Υπεύθυνος για τη λειτουργία της είναι εκπαιδευτικός του σχολείου που έχει οριστεί με πρακτικό του συλλόγου διδασκόντων ο οποίος και διαθέτει Βιβλίο Βιβλιοθήκης στο οποίο αναγράφονται όλοι οι τίτλοι βιβλίων που την αποτελούν.

ΣΤΟΧΟΙ
Η Σχολική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε ώστε να αποτελέσει:

  • για τους μαθητές : χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο και την κοινωνία της πληροφορίας.
  • για τους εκπαιδευτικούς : πηγή πληροφόρησης και κατάλληλο μέσο για το σχεδιασμό νέων μεθοδολογιών στις διαδικασίες μάθησης.Ο Εξοπλισμός της Βιβλιοθήκης
Η Βασική Συλλογή της Σχολικής Βιβλιοθήκης περιέχει : Πληροφοριακό υλικό, Εγκυκλοπαίδειες, Βιογραφικά λεξικά, Άτλαντες, Λογοτεχνία, Πεζογραφία, Ποίηση, Θέατρο, Δοκίμιο, Κριτική Γνώσεων, Φιλοσοφία, Θρησκεία, Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Εφαρμοσμένες Επιστήμες, Ιατρική & Τεχνολογία, Γλώσσες, Ιστορία, Πολιτισμό, Γεωγραφία, Φυσική Ιστορία, Καλές τέχνες, Αθλητισμό, Ψυχαγωγία. Η Βασική Συλλογή της Σχολικής Βιβλιοθήκης, εκτός από τα Βιβλία , περιέχει CDs, ταινίες video και άλλο εποπτικό υλικό. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι οι σχολικές βιβλιοθήκες είναι εξοπλισμένες και με έντυπο, και με οπτικοακουστικό αλλά και με ηλεκτρονικό υλικό, βάσει προδιαγραφών, που σκοπό έχουν τη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την κατάκτηση της γνώσης και την εξοικείωση του μαθητή τόσο με το βιβλίο, όσο και με τη νέα τεχνολογία.

Εργαστήριο υπολογιστών
Το εργαστήριο υπολογιστών του σχολείου μας βρίσκεται σε αίθουσα του υπογείου και είναι σε κοινή χρήση με τα άλλα Πειραματικά Σχολεία. Σήμερα βρίσκεται προσωρινά εκτός λειτουργίας. Στην ίδια αίθουσα βρίσκεται εγκατεστημένος ο server του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον οποίο τροφοδοτείται με δίκτυο όλο το σχολικό συγκρότημα.
Για τη λειτουργία και κάλυψη των αναγκών της η σχολική μας μονάδα διαθέτει συνολικά 12 Η/Υ ? 10 εκτυπωτές, 4 videoprojectors και 7 ραδιοκασετόφωνα.

Εργαστήριο Χημείας
Στο υπόγειο του κτιρίου βρίσκεται το εργαστήριο Χημείας του σχολείου μας, ένας κατάλληλα διαμορφωμένος για εργαστήριο χώρος σε κοινή χρήση με τά υπόλοιπα Πειραματικά σχολεία. Σήμερα, προσωρινά λειτουργεί ως αίθουσα διδασκαλίας για να καλύψει έκτακτες λειτουργικές ανάγκες που έχουν προκύψει.

Αίθουσα Εκδηλώσεων
Η αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας είναι το Θέατρο της πρώην Παιδαγωγική ς Ακαδημίας Ρόδου, χωρητικότητας 220 θέσεων.
Εδώ πραγματοποιούνται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις του σχολείου μας, γιορτές Χριστουγέννων και εθνικές γιορτές, ομιλίες και ημερίδες με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων.
Είναι εξοπλισμένη με μικροφωνική εγκατάσταση και ηχεία κατά μήκος της αίθουσας.